Land: Kenia
Plaats: Limuru
Doelgroep: Marianne Center  is een bijzonder vernieuwende organisatie in Kenia welke door onderwijs en voorlichting het leven van vele verstandelijk beperkte mensen verbetert. In januari 2010 zijn zij gestart met hun activiteiten.  Het Marianne Center biedt aan mensen met een verstandelijke beperking programma’s aan die hun zelfredzaamheid in de Keniaanse maatschappij verbetert, waaronder: tuinieren, persoonlijke hygiëne, diverse handwerken, huishoudelijke werkzaamheden, computerles, naaien en sieraden maken. Andere activiteiten die zij organiseren zijn o.a. onze bewustwordingsactiviteiten en open dagen. Aantal studenten 40-60

Probleem: Het internaat had een elektriciteit die veel uitviel en waarvan de kosten ook erg hoog waren. Een tweede probleem was de watervoorziening. Er was veel te weinig wateropvang zowel voor hygiene als voor bewatering van de groentetuin.

Realisatie: In  2017 is hier een zonneinstallatie geinstalleerd die ze volledig onafhankelijk maakte van het te dure en onbetrouwbare net. Daarnaast is er een wateropvang systeem aangelegd die voorziet in hun waterbehoefte.

Kosten: 30.000 euro
Website: https://mariannecenter.org