Een stroomvoorziening is in veel Afrikaanse landen geen vanzelfsprekendheid, laat staan een betrouwbare aansluiting. Our Energy Foundation voorziet instellingen en scholen in Afrika van een stabiele stroomvoorziening. Met onze projecten steunen we hen die het meest hulpbehoevend zijn. Wij ondersteunen daarom organisaties die een grote impact op de lokale bevolking hebben.

Make the difference!

Veel van onze projecten beschikken nog niet over elektriciteit, terwijl een kleine stroomvoorziening juist een enorm verschil kan maken. Tussen 18.00 en 19.00 treedt in Afrika de duisternis in. Het verlichten van een gebouwtje door een aantal Ledlampen zorgt er bijvoorbeeld voor dat er op scholen ’s avonds ook ouderenonderwijs kan worden gegeven. Of dat er in klinieken ook ’s nachts noodbehandelingen kunnen worden uitgevoerd, waar men anders tot de volgende ochtend had moeten wachten. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden tot digitaal onderwijs en het laden van de mobiele telefoon, in veel gevallen de enige mogelijkheid is voor contact met de buitenwereld en het regelen van bankzaken.

Dit is slechts een kleine greep uit al die manieren waarop een betrouwbare energievoorziening bijdraagt aan kwaliteit van leven. Kijk snel bij alle projecten hoe we nog meer het verschil maken!

Hello sunshine!

Waar het in Afrika niet aan ontbreekt, is zonlicht. We gebruiken voor het opwekken van energie de zon. Zonne-energie is een schone en veilige energiebron, en daarmee de meest duurzame manier voor het opwekken van energie. Waar een kleine installatie van een aantal panelen al het verschil kan maken voor een kleine school, kunnen we ook opschalen tot een groot systeem voor een heel streekziekenhuis.

Naast het opwekken van energie, kijken we ook waar er bespaard kan worden om efficiënt met de opgewekte energie om te gaan. Waar mogelijk zorgen we bijvoorbeeld dat alle energie slurpende Tl-verlichting wordt vervangen door zuinige Ledverlichting.

 De vier pijlers van ons werk

Geen geld en geen kosten
Wij keren geen geld uit, maar steunen projecten met voorzieningen voor water en zonne-energie. Daarbij gaan we altijd voor een duurzame oplossing. Alle inkomsten van de stichting komen daarbij 100% ten goede aan onze projecten in Afrika.

Kleinschalige projecten
Elk potentieel project wordt vooraf bezocht om ter plekke de toegevoegde waarde en noodzaak in te schatten. Daarnaast kijken we kritisch naar de transparantie en stabiliteit van de projectorganisatie.

Lokale betrokkenheid
Indien mogelijk werken we samen met in het land aanwezige leveranciers. Ook zorgen we voor lokale begeleiding en educatie bij de uitvoering/oplevering.

Jaarlijkse bezoeken
Jaarlijks keren we terug naar onze projecten. Samen met de organisatie bespreken we de voortgang en toetsen we het systeem. Zo blijven we gemiddeld 3 tot 5 jaar betrokken bij een project.

Raad van toezicht

Frans van Oss

Partner bij OMVR advocaten en notarissen. Specialist op het gebied van arbeidsrecht, vastgoed en faillissementsrecht.

Thecla Immink-Speet

Anesthesioloog in de St Maartenskliniek

Frits Petit

DGA Petit Company

Henk Meulink

Oprichter

Lourens Jan Meulink

Interim manager