Sharing Youth Centre ligt in de volkswijk Nsambye en is al 40 jaar actief in de hoofdstad Kampala. Sharing biedt armlastige jongvolwassenen een vakopleiding die hen in staat stelt een inkomen te verwerven. De opleidingen zijn voor Kapper, Mode & Ontwerp, Catering en Hotelmanagement, Houtbewerking en Smid.

Een groot deel van de studenten van Sharing wonen niet in Kampala en hebben geen middelen voor een eigen verblijfplaats in Kampala gedurende de opleiding. En in het geval van jonge alleenstaande vrouwen is het ook niet altijd veilig. Daarom biedt Sharing maximaal 25 vrouwelijke kwetsbare studenten gedurende hun opleidingsperiode onderdak in het hostel. Het hostel wordt geleid door matron Florence.

Het hostel staat enigszins geïsoleerd in het groen, er zijn 6 slaapkamers, een gemeenschappelijke ruimte/eetkamer, twee kamers voor Matron en gedeeld sanitair.

In de nacht is er geen bewaker aanwezig.

Het hostel is aangesloten op het elektriciteitsnet maar niet op het waternet. Het water wordt opgepompt in 2 tanks vanaf een bron die op het land ontspringt. Het komt voor dat de elektriciteit zo veel storingen heeft dat de watertanks leeg raken en ook de wc’s niet meer doorgespoeld kunnen worden.

Our Energy Foundation heeft in juli van 2021 hier een zonne installatie laten aanleggen voor de elektriciteitsvoorziening van het Hostel. Hierdoor is er altijd verlichting binnen en buiten het hostel. Een belangrijke verbetering voor het comfort en vooral de veiligheid van deze kwetsbare groep.

Ook de waterpomp is aangesloten op zonne-energie, zodat er ook altijd voldoende water is.

Totaal zijn hier 4 PV panelen 4 accu’s van 200ah/12VDC aangelegd voor de verlichting en 16 panelen voor de waterpomp (zonder accu’s).

Website  www.sharingyouthcentre.org